Free camp: Η σημασία του να νιώθεις ελεύθερος

Τι σημαίνει free camp για την χώρα σου, για εσένα τον ίδιο και κυρίως τι σημαίνει για την ψυχή σου. Είμαι σίγουρη πως αρκετοί από εσάς θα πέσετε να με φάτε γιατί το έχετε δοκιμάσει και πιθανόν να περάσατε τόσο χάλια που όχι δεν θα το ξανακάνατε απλώς αλλά θα το ευχόσασταν μάλλον στο χειρότερο εχθρό σας.
Και όμως, υπάρχετε και εσείς, που αγαπάτε την μικρή δόση ελευθερίας που σας έχουν πάρει, που σας λείπει να κοιτάτε τα αστέρια με γυμνό μάτι σε έναν απέραντο ουρανό, να γίνεστε ένα με την φύση και να βιώνετε τις ανάγκες της, να ζείτε τις ομορφιές της, να απορροφάτε τους ήχους, από το κύμα που σκάει, τα πουλιά στο πρωινό τους ξύπνημα, τις πρώτες αχτίδες του ήλιου, την πρώτη ανατολή, τα έντομα που όσο και αν σε πανικοβάλουν τα παρακολουθείς και συμφιλιώνεσαι με την ιδέα.

Για αυτά θα σας μιλήσω, για την ανάγκη που είχα σε όλα αυτά, για την ανάγκη που είχα να αφεθώ ελεύθερη σε αυτό που αγαπώ τόσο, την φύση. Δεν είμαι ρομαντική ή μάλλον είμαι τόσο που αγάπησα την ιδέα της ελεύθερης κατασκήνωσης παρότι τις δυσκολίες της και αυτό γιατί κατάφερα να αγαπήσω καλύτερα εμένα.
Ήταν η πρώτη φορά που τόλμησα Free camp και δεν μετάνιωσα, ήταν η τρίτη φορά σε σκηνή και το λάτρεψα, μα περισσότερο λάτρεψα τις ημέρες εκείνες που δεν είχα θα και μη, δεν υπήρχαν κανόνες πέρα από την φροντίδα του εαυτού σου και σε αυτό που υπάρχει γύρω σου.

Δεν σας κρύβω πως είχα αρκετές φοβίες, αλλά συμφιλιώθηκα… δεν ούρλιαξα όταν βρέθηκα στο ίδιο σημείο με αράχνη…πάγωσα, έχασα την μιλιά μου αλλά μας έδωσα χώρο και η κάθε μία είχε τον χρόνο της. Δεν πανικοβλήθηκα όταν μια πεταλούδα (ναι μην γελάτε) έμεινε στο πόδι μου για λίγα λεπτά και εγώ γελούσα από ευτυχία και όχι από φόβο, δεν πετάχτηκα όταν μια ακρίδα έμεινε στο πόδι και απλά την έκανα πέρα ψύχραιμα. Είμαι vegan, αγαπώ την φύση και σέβομαι ότι υπάρχει μέσα σε αυτήν. Έπρεπε λοιπόν να πολεμήσω τις φοβίες μου και το έκανα. Βγήκα πιο δυνατή, αγαπώντας περισσότερο εμένα και σε αυτό που υπάρχω, βίωσα 6 ημέρες μέσα σε μια σκηνή, κάνοντας το μαγιό πραγματικά εσώρουχο, κολυμπούσα καθημερινά, σκαρφάλωσα σε σημεία που δεν είχα φανταστεί, έζησα την κάθε στιγμή της ημέρας και δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από αυτό.

Το να κατασκηνώνεις στην Ελλάδα (Free camp), δυστυχώς είναι κάτι που θα αργήσουμε να δούμε, μιλώντας για ελεύθερο camp σίγουρα. Και από την μία δεν έχουν άδικο όταν δεν σεβόμαστε τίποτα, όταν από το πιο απλό σαν παράδειγμα, είναι να αφήνουμε τα σκουπίδια μας παντού, να παίζουμε με την φωτιά, να κουβαλάμε επικίνδυνα υλικά και ακαθαρσίες.
Σίγουρα στο διαδίκτυο θα βρείτε καλούς οδηγούς και τι εξοπλισμό μπορείτε να έχετε, κάτι που έκανα και εγώ, έστω με τα λίγα που είχα. θεωρώ πως σημαντικότερη ενημέρωση είναι η προστασία της περιοχής, οι κανόνες υγιεινής εσένα και των γύρω σου, για αυτό ξεκίνα από αυτά.

Βρες παρέα που ονειρεύεστε τα ίδια και τολμήστε, αν όχι πάρε ένα σακίδιο, μια σκηνή και ένα στρώμα και ξεκίνα μονάχος σου.

Στο mistereblog.com θα βρεις μέρη που επισκέφθηκα και τι μπορείς να δεις εδώ.

(Visited 215 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.