Το Ρέϊκι και η δύναμη του. Μια συνέντευξη με τη Maria – Luisa Costantino

Τι είναι το Ρέϊκι; Ποια η δύναμη του και τι ακριβώς γίνεται; Είναι φιλοσοφία, ανάγκη ή μόδα;
Είχα την χαρά να μιλήσω με την Maria – Luisa Costantino, δασκάλα Ρέϊκι και συγγραφέας του βιβλίου «Το Ρέικι στη γλώσσα των παιδιών», για να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα και να σας τα μεταφέρω.

Την ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μας έδωσε και αν φυσικά θέλετε να ρωτήσετε κάτι παραπάνω ή πιο συγκεκριμένο, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

1. Ας ξεκινήσουμε λέγοντας τι είναι το Ρέϊκι. Πως μπορούμε να εξηγήσουμε σε κάποιον με απλά λόγια σε κάποιον τι είναι και τι δύναμη έχει;

Το Ρέικι είναι μια <<Εναλλακτική Ολιστική Θεραπεία>> για το σώμα, το νου και το Πνεύμα του ανθρώπου.
Εναλλακτική, σημαίνει ένας άλλος τρόπος θεραπείας, που δεν δίνει φάρμακα.
Ολιστική, σημαίνει ότι ασχολείται με την ολότητα του ανθρώπου: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου, ψυχή και πνεύμα. Το Ρέικι φτάνει ως τα αίτια μιας κατάστασης.
Σύμφωνα με τον Δρ. Μικάο Ουσούι, για να βαδίσουμε στο σωστό για την ανθρωπότητα πνευματικό μονοπάτι, πρέπει να μάθουμε να βελτιώνουμε το πνεύμα και το σώμα μας. Για να το κάνουμε αυτό, πρώτα θεραπεύουμε το πνεύμα και στη συνέχεια χαρίζουμε υγεία στο σώμα.
Σύμφωνα με τους αρχαίους ημών προγόνους λέμε «Νους υγιής, εν σώματι υγιή», τονίζοντας έτσι πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ισορροπία τόσο πνευματική όσο και σωματική.

2. Τι προσφέρει;
Το Ρέικι λειτουργεί σε όλα τα Επίπεδα: στο Φυσικό, στο Συναισθηματικό, στο Νοητικό και στο Πνευματικό. Καθαρίζει την αύρα μας, τα ενεργειακά μας κέντρα και τα φορτίζει με ζωτικότητα, ενεργοποιώντας τα, και επιφέρει αλλαγές και βελτίωση σε κάθε πλευρά του εαυτού μας, και επομένως, σε κάθε τομέα της ζωής μας
• Το Ρέικι βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει τη δύναμη που έχει μέσα του, για αυτοθεραπεία.
• Το Ρέικι προσφέρει Γαλήνη. Το Ρέικι είναι Τεχνική Χαλάρωσης, Ηρεμίας και Γαλήνης.
• Βοηθά στην εξισορρόπηση των τσάκρα. Ανοίγει και καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα και τα φορτίζει με καθαρή ζωτική ενέργεια.
• Καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες και απομακρύνει ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Επιφέρει, αποτοξίνωση στο σώμα.
• Ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του σώματος. Προάγει σωματική δύναμη και ευεξία, καθώς και συναισθηματική και νοητική καθαρότητα και διαύγεια. Βελτιώνει τον τρόπο ζωής μας
• Καλλιεργεί τη θετική μας στάση απέναντι στη ζωή και την αυτοπεποίθηση μας. Προωθεί την θετικότητα σε όλα τα επίπεδα στην ζωή, και επομένως την θετικότητα στην σκέψη και στον λόγο.
• Το Ρέικι μας βοηθάει να ζούμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα και να βιώνουμε τη θετικότητα, τη χαρά και την αγάπη, κάθε μέρα.
• Καθαρίζει τις φοβίες μας και μας απαλλάσσει από το στρες και το άγχος.
• Μειώνει ή εξαφανίζει τον πόνο, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντικαθιστά τον γιατρό μας).
• Δίνει ενέργεια, ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται το κάθε άτομο. Η ενέργεια έχει τη δική της Ευφυΐα και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου.
• Ανοίγει τη διαίσθηση, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή.
• Το Ρέικι μας βοηθάει να ξανανιώσουμε και να βιώσουμε τη χαρά, την απλότητα και την αγνότητα της παιδικότητας. Μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε την ομορφιά μέσα μας και γύρω μας. Μας βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε ισορροπία
• Καλλιεργεί την ευγνωμοσύνη, για κάθε τι που μας περιβάλλει και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στους ανθρώπους, στη ζωή και στο σύμπαν.
• Μας εξυψώνει Πνευματικά, καθώς μας ανοίγει ολοένα και πιο πολύ, στο Φως και στην Αγάπη.

3. Μπορεί να μας επηρεάσει σε κάτι και αν σε τι;
Τόσο το άτομο που «δίνει Ρέικι» όσο και το άτομο που «παίρνει Ρέικι» είναι απόλυτα προστατευμένα. Οι Συντονισμοί του Ρέικι δίνουν αυτή την προστασία. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κακό με το Ρέικι, αφού το Ρέικι είναι τελείως θετικό και απόλυτα προστατευμένο. Το Ρέικι είναι η μετάδοση της καθαρής ενέργειας της ζωής. Επειδή το Ρέικι χαλαρώνει βαθιά, αποτοξινώνει και δυναμώνει τον οργανισμό, είναι απόλυτα ασφαλές και θετικό για κάθε είδους περίπτωση.

4. Είναι για όλες τι ηλικίες και πως μπορεί κάποιος να το διαχειριστεί;
Άτομα κάθε ηλικίας, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να πάρουν αγωγή Ρέικι.

5. Μπορεί σίγουρα κάποιος να λάβει. Μπορεί όμως να δώσει; Τι προϋποθέσεις υπάρχουν;
Το Ρέικι είναι εύχρηστο και ιδιαίτερα εύκολο και όλα τα άτομα μπορούν να μάθουν Ρέικι για αυτοθεραπεία ή για να το εφαρμόσουν σε άλλα άτομα. Το Ρέικι είναι τόσο εύκολο, που ακόμα και τα παιδιά το μαθαίνουν!
Ο Συντονισμός ή Μύηση, είναι μία πνευματική διαδικασία μεταφοράς ενέργειας από τον Δάσκαλο στον εκπαιδευόμενο, κατά την οποίαν ο Δάσκαλος ενεργοποιεί, καθαρίζει και συντονίζει τα ενεργειακά κανάλια του εκπαιδευόμενου, ώστε να μπορεί να συνδεθεί με την Πηγή του Ρέικι και να διοχετεύσει ενέργεια. Αυτή η σύνδεση παραμένει σε όλη την ζωή.
Στο παραδοσιακό σύστημα Ουσούι Ρέικι (Usui Reiki Ryoho) υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις «Βαθμοί» όπως ονομάζονται.
Ο Πρώτος Βαθμός, ο Δεύτερος Βαθμός και ο Τρίτος Βαθμός, ο Βαθμός του Μάστερ (του Δασκάλου).
Στον 1ο βαθμό έρχεσαι σε επαφή με την αρχική Δόνηση της Ακτίνας Ρέικι. Ο 1ος βαθμός είναι για να κάνουμε στον εαυτό μας και να νιώσουμε πως λειτουργεί η ενέργεια στο σώμα μας.
Στον 2ο βαθμό  ανεβαίνεις στην επόμενη συχνότητα του Ρέικι και μυήσε σε 3 Ενεργειακά Σύμβολα, όπου μέσω αυτών, έρχεσαι σε επαφή με το Νοητικό και το Συναισθηματικό σου σώμα,  για να αντιληφθείς τον σημαντικό ρόλο, που παίζουν οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου στη ζωή σου.
Ο 3ος βαθμός, σε ανεβάζει στην επόμενη συχνότητα της Ακτίνας Ρέικι.  Το Ενεργειακό σου Πεδίο, έχει πιθανά διευρυνθεί και έχει καθαρίσει από πολλά μπλοκαρίσματα, που σε κρατούσαν στάσιμο, στον Πνευματικό Δρόμο.
Στον 3ο βαθμό στο πρώτο επίπεδο, μυήσε στο 4ο και τελευταίο Ενεργειακό σύμβολο του Ρέικι, και έρχεσαι σε επαφή με το Πνευματικό σου Σώμα.
Αν όμως θέλεις, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο, που είναι η Διδασκαλία. Στην εκπαίδευση Δασκάλου, σου δίνονται οι τεχνικές  των Μυήσεων  όλων των βαθμών, και μπορείς κι εσύ πια, να μυήσεις κι άλλους ανθρώπους.

6. Είναι κάτι που η κοινή ιατρική δεν αναγνωρίζει η δεν δέχεται. Μπορεί όμως να μας βοηθήσει. Υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί;

Οι θεραπευτές του Ρέικι, κατηγορήθηκαν πολλές φορές ότι προσπαθούν να το «παίξουν» γιατροί. Όμως, το Ρέικι δεν είναι υποκατάστατο της ιατρικής και ψυχολογικής διάγνωσης και θεραπείας. Λειτουργεί συμπληρωματικά με θαυμαστά αποτελέσματα. Γίνονται συνεχείς έρευνες για τα αποτελέσματα του Ρέικι σε όλες τις ασθένειες και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.
Σε πολλά νοσοκομεία στο εξωτερικό, στην Αμερική, στην Αγγλία, την Γερμανία και την Ισπανία, η αγωγή Ρέικι χρησιμοποιείται σε καρκινοπαθείς, για την μείωση των παρενεργειών των χημικών ουσιών (πάντα πριν και μετά την χημιοθεραπεία, και όχι κατά την διάρκεια, διότι έτσι θα αναζωογονήσει όχι μόνο τα υγιή κύτταρα, αλλά και τα νοσούντα), καθώς και στην αντιμετώπιση πολλών σοβαρών ασθενειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας (εδώ συνιστάμε στους θεραπευόμενους, να πάρουν τον 1ο Βαθμό, για να κάνουν συνεχή θεραπεία στον εαυτό τους) και μεταχειρουργικές καταστάσεις για ταχύτερη ανάρρωση.

Ρέικι προσφέρεται σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη και ένας αυξανόμενος αριθμός από ιατρούς και ψυχολόγους, το προσθέτουν στην πρακτική τους.
Έρευνα έδειξε πως το Ρέικι έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η έρευνα εξέτασε την επίδραση του Ρέικι  στα λευκά αιμοσφαίρια  εθελοντών, οι οποίοι διασκορπίστηκαν σε 3 διαφορετικές ομάδες:
Η πρώτη ομάδα έλαβε πραγματικά Ρέικι
Η δεύτερη  απλά χαλάρωσε και
Η Τρίτη που ούτε χαλάρωσε, ούτε έκανε Ρέικι.

Δείγματα αίματος πάρθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες πριν, αμέσως μετά και αρκετές ώρες αργότερα από την συνεδρία.
Η έρευνα έδειξε ότι το Ρέικι δυνάμωσε το ανοσοποιητικό σύστημα των συμμετεχόντων αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια σε όσους είχαν δεχτεί Ρέικι  ενώ αντίθετα δεν παρατηρήθηκε κάποια διαφορά στις υπόλοιπες δυο ομάδες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε απο : Helfgott Research Institute at the National College of Naturopathic Medicine, Portland, Oregon, USA

Στην ακόλουθη μελέτη Rachel S.C. Friedman, Matthew M. Burg, Pamela Miles, Forrester Lee, and Rachel Lampert J. Am. Coll. Cardiol. 2010;56;995-996, που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα πιο  έγκυρα  συμβατικά ιατρικά περιοδικά, οι ασθενείς που έλαβαν μία 20-λεπτη θεραπεία Ρέικι εντός τριών ημερών μετά από μία καρδιακή προσβολή εμφάνισαν βελτίωση της διάθεσης τους και μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV). Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι σημαίνει αυτό σε κοινή γλώσσα.
Μια καρδιακή προσβολή είναι ένα αγχωτικό γεγονός που όπως και άλλα στρεσογόνα γεγονότα προκαλεί  αντίδραση στο στρες.
Ένα στρεσαρισμένο σώμα είναι εξασθενημένο και αδυνατεί να αντιμετωπίσει περισσότερο άγχος. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής ο οποίος έχει υποστεί μια καρδιακή προσβολή έχει υψηλότερο κίνδυνο να υποστεί και μια δεύτερη.
Οι γιατροί γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το φαινόμενο και πρωταρχικός  στόχος  στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων είναι να βοηθήσουν το σώμα να ανακτήσει την αντοχή του.
Αυτός είναι και ο λόγος που βασική μέριμνα των νοσοκομείων είναι να χορηγούν β-αναστολείς, φάρμακα που βοηθούν το σώμα να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Οι β-αναστολείς όμως δρουν αργά και μερικοί ασθενείς δεν μπορούν να τα ανεχτούν.
Οι ερευνητές του Yale  αναρωτήθηκαν εάν μια μη φαρμακολογική παρέμβαση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική, αν μπορεί να λειτουργήσει ταχύτερα και ακόμη να κάνει τους ασθενείς να νιώθουν καλύτερα. Βάσει αυτού του προβληματισμού διεξήχθη μία μελέτη.

Η μελέτη είχε 3 σκέλη:
1η ομάδα (12 ασθενείς) που αναπαύονται ήσυχα χωρίς διακοπή.
2η ομάδα (13 ασθενείς) που χαλάρωναν ακούγοντας αργούς ρυθμούς και κλασική μουσική
3η ομάδα (12 ασθενείς) που έλαβαν 20 λεπτά Ρέικι από εκπαιδευμένο προσωπικό νοσηλευτών

Οι ασθενείς μετρήθηκαν ενδεικτικά κατά την έναρξη και πάλι μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής.
Τα αποτελέσματα μετρήθηκαν με δύο τρόπους: Συναισθηματική κατάσταση και την μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV), ένα φυσιολογικό μέτρο που δείχνει αν το σώμα του ασθενούς ανακάμπτει από το στρες.
Συγκρίνοντας τις τρεις ομάδες  η ομάδα που είχε δεχτεί Ρέικι είχε τις πιο θετικές αλλαγές στην συναισθηματική κατάσταση, ενώ η ομάδα ηρεμίας είχε τις λιγότερες. Η ομάδα που είχε δεχτεί Ρέικι  βελτίωσε επίσης τον δείκτη HRV. Το όφελος του Ρέικι ήταν συγκρίσιμο με αυτό των β-αναστολέων.
Επιπλέον η μελέτη έδειξε πως το Ρέικι μπορεί να προσφέρεται σε  μια οξεία περίπτωση. Αυτό είναι σημαντικό. Κανείς από όσους δέχτηκαν Ρέικι δεν παρουσίασε ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Σε αυτή την μελέτη το συμπέρασμα ήταν πως το Ρέικι βελτίωσε σημαντικά την διάθεση και τον δείκτη HRV σε σύγκριση με τις άλλες 2 ομάδες.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον το ήμισυ του γενικού πληθυσμού θα παρουσιάσει καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή του. Από την άλλη πλευρά, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ βρέθηκε ότι η συμπληρωματική θεραπεία με Ρέικι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους, της κατάθλιψης και της κόπωσης. Τα ευρήματα πρόκειται να παρουσιαστούν σε ένα μεγάλο συνέδριο και πιθανόν να ακολουθήσει έρευνα μεγαλύτερης κλίμακας.

 

7. Είναι μια μορφή θεραπείας. Πως το εξηγούμε όμως;
Όλες οι θεραπείες έχουν κώδικα δεοντολογίας, αν αυτό με ρωτάς. Το ίδιο ισχύει και για το Ρέικι. Το Ρέικι δεν είναι πηγή κέρδους ή αναγνώρισης τίτλων. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα αντίτιμο για την θεραπεία που λαμβάνει κάποιος. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αναλάβει το ίδιο το άτομο την ευθύνη της ζωής του και παράλληλα για να δείξει ευγνωμοσύνη. Το μέγεθος του αντίτιμου δεν έχει σημασία, αρκεί ο θεραπευόμενος να νιώθει την αξία του.
Δεν δημιουργούμε κλίμα μυστικότητας γύρω από το Ρέικι και τους βαθμούς εκπαίδευσης. Σεβόμαστε τις πνευματικές και θρησκευτικές επιλογές των άλλων. Σεβόμαστε όλους τους δασκάλους Ρέικι, ανεξάρτητα από γενεαλογία ή οργανισμό που ανήκουν. Απέχουμε από το να δυσφημούμε, να κάνουμε αρνητικά σχόλια ή να ασκούμε κριτική σε άλλους δασκάλους Ρέικι. Εργαζόμαστε πάνω στον εαυτό μας και πάνω στην δική μας θεραπεία, έτσι ώστε να εμπεδώσουμε και να εκφράζουμε την ουσία του Ρέικι σε κάθε μας πράξη και λόγο.

8. Οι ολιστικές θεραπείες είναι μόδα ή ανάγκη;
Όλες οι καινοτομίες, μέχρι να καθιερωθούν ουσιαστικά, περνάνε την φάση της μόδας!!! Όπως και χιλιάδες άλλες μόδες, το Ρέικι γίνεται απλά η μόδα της εποχής μας, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του, ώστε να περάσει επιτέλους σε όλο τον κόσμο και να είναι προσβάσιμο και διαθέσιμο. Κάθε τι καινούριο και καινοτόμο, προτού αποκτήσει την θέση που του αξίζει περνάει από διάφορα στάδια. Καθώς όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται και όλο και περισσότερα βιβλία εκδίδονται, μεγάλα ιδρύματα, πανεπιστήμια, κλινικές και νοσοκομεία στην Αμερική, εντάσσουν στο πρόγραμμά τους το Ρέικι.
Πιστεύω ότι όλες οι μη συμβατικές θεραπείες περνάνε από το στάδιο της αμφισβήτησης, της δοκιμής και της μόδας μέχρι να αποδείξουν την χρησιμότητά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των περισσότερων αυτών θεραπειών (εξαιρουμένης της ρεφλεξολογίας) είναι ότι δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το κράτος και ενέχουν τον κίνδυνο της προχειρότητας.

9. Που μπορεί κάποιος να το βρει;
Υπάρχουν πολλοί θεραπευτές και δάσκαλοι στον χώρο αυτό. Έχει παρατηρηθεί, όμως, ότι το Ρέικι σε βρίσκει αυτό. Δεν το βρίσκεις εσύ. Όταν είσαι έτοιμος να λάβεις την ενέργεια του, με κάποιο μαγικό τρόπο ο θεραπευτής ή δάσκαλος βρίσκεται μπροστά σου. Μεγάλη σημασία έχει να επιλέξεις σου τον θεραπευτής ή δάσκαλο που σου ταιριάζει. Εάν κάποιος δεν σου ταιριάζει, δεν σημαίνει ότι το Ρέικι δεν αξίζει.

 

10. Ετοιμάζεις κάτι που αγγίζει ένα ευαίσθητο κομμάτι, όπως τα παιδιά. Μίλησε μας για αυτό.
Έχω έτοιμο προς έκδοση ένα βιβλίο που λέγεται «Το Ρέικι στη γλώσσα των παιδιών». Τα παιδιά από την ηλικία των 6, μπορούν να μυηθούν στον 1ο Βαθμό του Ρέικι.
Πως θα μιλούσαμε, όμως, σε ένα παιδί για να του εξηγήσουμε τι είναι το Ρέικι; Τα παιδιά ζούνε στον κόσμο των παραμυθιών, και μέσα από αυτόν, θα πρέπει να χτίσουμε τον αληθινό. Όταν η κόρη μου ήταν μικρή, φρόντιζα να της εξηγώ τις απορίες της, με απλές κατανοητές λεξούλες, που τις συνόδευα με κάποια ιστοριούλα για παράδειγμα. Πολλές φορές, κατασκεύαζα δικά μου παραμύθια, για να της κάνω πιο προσιτό και κατανοητό το νόημα των διαφόρων πραγμάτων. Το ΡΕΙΚΙ για τα παιδιά, δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που μαθαίνουν οι ενήλικες. Το μυστικό είναι, απλά, να τους μεταδίδεται σαν παραμυθάκι με πολλά παραδείγματα, για να τους γίνει απόλυτα κατανοητό και να είναι έτοιμα, να απαντήσουν με βεβαιότητα σχετικά με αυτό που, αρχικά, φαντάζει τόσο δύσκολο, στα ματάκια τους.

11. Που μπορούμε να δούμε δουλειά σου; 
Δυστυχώς, όπως προ-είπα, το βιβλίο δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχω την χαρά να το διαθέσω σε όποιον ενδιαφέρεται. Μπορούν όμως να υπάρξουν δείγματα της δουλειάς μου σε προσωπικό επίπεδο.

12. Πέρα από τον άνθρωπο που αλλού το χρησιμοποιούμε;
• Τα ζώα τρελαίνονται για Ρέικι! Θα έρχονται πάνω σου και θα σου γλύφουν τα χέρια! Από ένστικτο ξέρουν ποιο άτομο έχει Ρέικι και θα κάνουν τα πάντα για να τα ακουμπήσεις!
• Και τα φυτά θέλουν Ρέικι… Πιάσε τον κορμό ενός δέντρου και δώσε του Ρέικι ή ακούμπησε τα χέρια σου στο χώμα ενός φυτού ή ενός λουλουδιού και φόρτισέ το με θετικότητα και ζωή. Θα δεις μεγάλη διαφορά στα φυτά σου. Θα λάμψουν και θα γίνουν πολύ δυνατά και όμορφα. Θα νομίσεις πως τα ακούς να σε ευγνωμονούν!
• Έχεις τη δυνατότητα και τη δύναμη να δώσεις έξτρα ζωτική και θρεπτική αξία στο φαγητό σου και στο νερό σου ή ακόμα και να το κάνεις θεραπευτικό! Μπορείς να το καθαρίσεις από οτιδήποτε αρνητικό και να το φορτίσεις με καθαρή ενέργεια.
• Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι συνήθως απορροφούν την αρνητικότητα του περιβάλλοντος. Το Ρέικι τους καθαρίζει.

13. Χρειάζεται συγκατάθεση για το προσφέρουμε σε άλλον;
Δεν στέλνουμε την ενέργεια του Ρέικι ΠΟΤΕ σε ανθρώπους που δεν μας το έχουν ζητήσει.
Δεν πιέζουμε ποτέ κανέναν να δεχτεί θεραπεία Ρέικι. Κάθε άτομο πρέπει να ζητήσει τη θεραπεία, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον εαυτό του και την υγεία του.

(Visited 1,877 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.