Ο BANKSY συναντά τη Διεθνή Αμνηστία στην Τεχνόπολη Αθηνών

Μια επίσκεψη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για τον Banksy, μπορεί να σας αλλάξει το σκεπτικό σε κάποια πράγματα και να σας κάνει να σκεφτείτε λίγο περισσότερο, σύμφωνα με αυτά που θα δείτε. Graffiti σε κεντρικά σημεία της πόλης, σχέδια που καίνε τα σωθικά κάποιων και εμφανώς κλοτσάνε το κατεστημένο. Ο Banksy επιλέχθηκε από την Διεθνή Αμνηστία, γνωρίζοντας το έργο του σαν καλλιτέχνης, άνθρωπος και ακτιβιστής.

Είναι από τους καλλιτέχνες που δεν θα τον βρεις εύκολα στα social και ξέρει να υποστηρίζει πολύ καλά την δουλειά του.

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν αρκετοί, είναι πως όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μια έκθεση αφιερωμένη στον Banksy, τον σπουδαιότερο street artist της σύγχρονης εποχής από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου.

O Banksy είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 21ου αιώνα. Μέσα από τα γκράφιτι του συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα της εποχής μας, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σε μια εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο. Ο Βanksy ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη ως τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του. Προβοκάτορας, ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης, «βάνδαλος», σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού και του υπέρ-καταναλωτισμού, μα πάνω από όλα καλλιτέχνης του δρόμου, με τα stencil του καταγγέλλει όλα τα κακώς κείμενα του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου που επιτάσσει υπερκατανάλωση αγαθών, παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως ανθρώπων και κινήσεων, υπέρ-αστυνόμευση και άσκοπη χρήση βίας σε οποιονδήποτε αντιφρονούντα.

Η έκθεση της People Entertainment Group προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και στην Αθήνα μια διαδραστική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό. Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy “ζωντανεύουν” γύρω μας καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας, σε ένα urban περιβάλλον με διαδραστικά στοιχεία, που περιμένει τους επισκέπτες της έκθεσης να φωτογραφηθούν και να γίνουν κομμάτι του σύμπαντος του επαναστάτη δημιουργού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ           

Ημερομηνίες: Από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 26 Μαρτίου 2019
Μέρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή: 13:30 – 23:00
Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 23:00

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας για μεγάλη ομάδα, μέσω του

activism@amnesty.org.gr

(Visited 202 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.