Τι ισχύει για το septum piercing και τι είναι.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει ξεκινήσει αυτή η μόδα (όχι για όλους) του septum piercing, Δεν είναι ότι δεν πάει σε όλους, δεν είναι ότι δεν ταιριάζει σε όλους, είναι που…pff let be honest ΔΕΝ είναι για όλους και δεν μπορείς να το λες μόδα.

Septum piercing είναι το σημείο εκείνο που ονομάζουμε ρινικό διάφραγμα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη (τι όχι; ) . Μπορείς ακόμα να το βρεις σαν “bull-ring piercing” από την εποχή των Αζτέκων και των Mayans, έως και την σημερινή μόδα των Hipsters.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας ανατρέξουμε λίγο στην ιστορία του Septum piercing.

 

Το Septum piercing (Διάφραγμα) είναι κυρίως δημοφιλές σε  χώρες με βαθύ πολιτισμό και κουλτούρα, όπως την Νότια Ινδία που το φορούσαν χορευτές (Kuchipudi, Bharatnatyam), την Αφρική, Ιθαγενείς της Αμερικής  όπως οι Tecumseh & Tenskwatawa, το Nepal, New Guinea & Solomon Islands

piercing_history_05_

Συχνή χρήση κυρίως σαν nose piercing γίνεται στην Ινδία (όπου και το αποκαλούν Nathori), στο Νεπάλ και στο Μπαγκλαντές όπου το φορούσαν μέχρι και οι Βασιλιάδες.
Έτσι για την γνώση, στην Bengali το φορούν κυρίως οι παντρεμένες γυναίκες ενώ στο Nepal δείχνει την κοινωνική-θρησκευτική-φυλετική θέση της γυναίκας. Χρησιμοποιούσαν από κόκκαλο, κομμάτι ξύλου έως και χρυσό, ανάλογα την θέση ή τον σκοπό. Ένα κόσμημα με μεγάλη ιστορία σίγουρα και όχι απλά μια μόδα που δεν ξέρουμε τι σημαίνει και γιατί.

Μπορείς να το βρεις σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, αλλά καλό είναι να περιμένεις κοντά στον 1/5 μήνα με έως 3 έτσι ώστε να δέσει σωστά η τρύπα. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στις χώρες από όπου ξεκίνησε , που όπως είπαμε δείχνει την θέση και το κύρος.

 

Anyway, για εσάς που θα πάρετε την απόφαση να το κάνετε, να σας πω τα εξής:

1. Φορέστε για αρχή ένα clips μικρό ώστε να δείτε αν σας ενοχλεί και φυσικά αν σας πηγαίνει. Είναι κρίμα να τρυπηθείτε έτσι γιατί το έχουν όλοι, wow.

2. Ψάξε και μην πας τυχαία κάπου να το κάνεις. Μην ξεχνάς πως η μύτη και το εσωτερικό της έχει πολλά νεύρα και είναι κρίμα (μόνο;) να προκαλέσεις κάτι σοβαρό κυρίως αν ο άλλος δεν είναι γνώστης.

3. Μην ακούτε πάντα ότι σας λένε και ρωτήστε καλύτερα τον ειδικό. Δεν χρειάζεται να πάτε σε χειρούργο (δεν έχει τα ίδια εργαλεία και πάτε για σφαγή).

4. Αν πάρετε την απόφαση, πάρτε μια καλή ανάσα και..αυτό ήταν!

5. Δεν πονά όσο σας λένε αν και ο πόνος είναι σχετικώς για τον κάθε άνθρωπο.

6. Να ακολουθήσετε τα βήματα που θα σας δώσουν μετά και να διατηρείτε το σημείο καθαρό

 

Τίποτα δεν είναι μόδα, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

(Προσωπικά το ζάλισα πολύ μέχρι να το κάνω και φυσικά έκανα όλα τα παραπάνω. Δεν είμαι φίλη των piercing ιδιαίτερα -αν και έχω- αλλά με λες tattoo freak. Για αυτό και επισκέφθηκα το Dr. PepperTattoo για το καλύτερο αποτέλεσμα).

For more info press Dr. Pepper Tattoo 

(Visited 36,186 times, 5 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.