Μπήκαμε στο σπίτι του Γιάννη Γερμακόπουλου και μάθαμε τι είναι αναπαλαίωση & crafts | Part 1

Crafts: Τι καλύτερο από την μυρωδιά και την αίσθηση του χρόνου όπως και το μεράκι του τεχνίτη όταν σκαλίζει ή ακόμα ντύνει το έπιπλο. Καιρό τώρα σας παρακινώ να  δημιουργήσετε μόνοι σας πράγματα όπως και το να ανακυκλώσετε υλικά και να τους δώσετε και πάλι ζωή.  Από φωτιστικά, μικροέπιπλα ακόμα και πολυθρόνες. Έναν τέτοιο άνθρωπο συνάντησα στο δρόμο μου και αποφάσισα να μπω σπίτι του και να δω τι κάνει, τι υλικά χρησιμοποιεί και φυσικά… τις δημιουργίες του.

Αγαπητή  Jo…

Όλα ξεκίνησαν κάπως αυθόρμητα, κάπως μοιραία θα έλεγα όταν φτιάχνοντας τη διακόσμηση του σπιτιού μου ανακάλυψα ότι κανένα έπιπλο της αγοράς δεν με κάλυπτε. Άλλα φτηνά, χωρίς αισθητική  μη ποιοτικά, άλλα ακριβά υπερεκτιμημένα ‘’δήθεν’’ και σε κάποιες ‘’γωνιές’’ της Αθήνας, στριμωγμένα το ένα πάνω στο άλλο, κάποια παλιά, φθαρμένα απ το χρόνο και απ τη χρήση, έπιπλα μιας άλλης εποχής.

Μια στιγμή … τι πάει να πει μιας άλλης εποχής; Μιας άλλης εποχής καλύτερης ή χειρότερης;

Σαφώς και καλύτερης σε πολλούς τομείς (αν όχι σε όλους)   … ήταν έπιπλα που φτιάχτηκαν με μεράκι από τεχνίτες που το έκαναν με αγάπη, χρησιμοποιώντας αληθινά ξύλα και σχεδιάζοντας τα να είναι διαχρονικά.

Έτσι μετά από αυτή τη σύντομη εσωτερική μου συζήτηση και διαπίστωση κατέληξα στην τρίτη επιλογή βάζοντας στο σπίτι μου έπιπλα μια άλλης εποχής διαχρονικά και αναμφισβήτητα  ποιοτικά δίνοντας τους με ένα lifting μια άλλη αισθητική (τι δική μου για την ακρίβεια).

Αυτό όμως δεν σταμάτησε εκεί. Κατάλαβα πως δίνοντας ξανά ζωή σε παλιά έπιπλα, έβγαζα ένα κομμάτι του εαυτού μου που κάλυπτε τις δημιουργικές  και καλλιτεχνικές μου ανησυχίες. Άρχισαν να μου μιλάνε τα έπιπλα ‘’σώσε με … σώσε με …’’ και ήθελα να τα πάρω όλα, να τους ξαναδώσω ζωή και σπίτι (ξέρω, πρέπει να δω ψυχολόγο..) πράγμα αδύνατο λόγω κόστους και χώρου.

Συμπέρασμα; αν δεν χωράνε όλα στο σπίτι μου πρέπει και άλλοι να αρχίσουν να βλέπουν με άλλο μάτι αυτά τα έπιπλα και αυτό είναι το μήνυμά μου. People of earth…μην χαραμίζετε τα λεφτά σας σε έπιπλα από νοβοπάν, πεπιεσμένο χαρτί , κούφια, που έχουν βγει εκατομμύρια ίδια κομμάτια από μια μηχανή ενός εργοστασίου. Βάλτε ποιοτικά κομμάτια στο σπίτι σας δίνοντάς του αξία και στυλ.

Γ.Γερμακόπουλος (JG arts and more)
Facebook: JG art & more

(Visited 348 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.