Η μόδα θέλει χρώμα ή έχουμε ανάγκη από αυτό;

Έρευνες δείχνουν πως ο άνθρωπος έχει τόσο την ανάγκη να ακολουθεί την μόδα και να νιώθει πως συμμετέχει σε κάτι καθώς και πως η έλλειψη χρώματος στις μέρες μας, οδηγεί σε κατάθλιψη και αποδυναμώνει την αύρα μας.

Τι σημαίνει όμως χρώμα στα μαλλιά; Μένουμε απλά στο κλασικό ψεύτικο παρ’ όλα αυτά ξανθό, καστανό, μαύρο -μπλε (ποιος γεννιέται πραγματικά με τέτοια απόχρωση), κόκκινο της φωτιάς (ok, όλοι ξέρουμε ότι η απόχρωση είναι σε ξεθωριασμένο πορτοκαλί και πως όσες είχαν κόκκινα μαλλιά κάηκαν στην πυρά με τις μάγισσες) ή αυτό το μελί το γλυκό ή ακόμα και το chocolate (really?).

Μήπως η συνήθεια και το εμπόριο του νορμάλ και του λογικού μας έκανε να χάσουμε τα χρώματα από τα μάτια μας; Γιατί νιώθουμε όμορφα βάφοντας τα μαλλιά μας; Καλύπτουμε έτσι όντως κάποια ανάγκη μας ή το κάνουμε για πρέπει να αρέσουμε; Νομίζω η απάντηση είναι κάπου στην μέση, κάτι που δεν είναι απόλυτα κακό.

Προσωπικά, έχω αλλάξει χρώμα στα μαλλιά μου τόσες πολλές φορές που για κάποιο λόγο αρνούνται να εμφανιστούν λευκές τρίχες (ok  πρόσφατα στα 35 μου ανακάλυψα την πρώτη) (Μην το δοκιμάσετε σπίτι) με αποτέλεσμα η ντεκαπάζ και οι χημικές ουσίες να γδέρνουν το δέρμα στο κεφάλι μου. Αυτό όμως δεν με σταμάτησε στο να προχωρήσω στα έντονα εξωπραγματικά χρώματα, όπως το φούξια, το μπλέ, το πράσινο και το μωβ.

Η πρώτη βαφή που ανακάλυψα εκεί κοντά στο 2009, ήταν η Stargazer που θέλει ντεκαπαζ (όπως όλα, ειδικά αν είσαι σκουρόχρωμη) και φεύγει με τα λουσίματα, μετά η Directions ημι μόνιμη και τέλος την vegan Manic Panic όπου και προτιμώ γιατί δεν κάνει πειράματα, δεν έχει χημικά όπως τα άλλα, το συντηρείς αφού ανοιχθεί -στο ψυγείο- και σου έχει σαν tip, να κάνεις το πρώτο λούσιμο με λευκό ξίδι για να συντηρήσεις το χρώμα.

Αφού είχα αφήσει το μαλλί μου κάτι μήνες να μακρύνει, να βγει όλη η ρίζα και να ξεκουραστεί, αποφάσισα να το βάψω και πάλι, όλο αυτή την φορά (σε μακρύ μαλλί) σε απόχρωση voodoo blue (manic panic). Μετά από σχεδόν 2 ώρες ντεκαπάζ (ναι το μαλλί μου δεν ανοίγει, το κέρατο μου) περάσαμε και την βαφή μαζί με την Ραφαέλα από το Galicius Coiffure. Η απόχρωση ομολογώ πως δεν πέτυχε και πάλι στο μαλλί μου, οπότε την επόμενη φορά θα το περάσω ένα γκρι – πράσινο (κάντε το σταυρό σας).

Στόχος ήταν το πετρόλ αλλά δεν…

Την βαφή Manic Panic μπορείτε να την βρείτε στο κατάστημα Galicius Coiffure & στο Topman ενώ Directions θα βρείτε στο FULLMOON STORE Rock street fashion. Φυσικά πλέον έχουν οι περισσότεροι και μεγάλες εταιρίες έχουν βγάλει ανάλογα όχι μόνιμα.

Εμείς προτείνουμε vegan και χρώμα!

(Visited 572 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.