Στο αχανές μυαλό ενός φωτογράφου: 10 + 3 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε

Τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός φωτογράφου; Έχει αναρωτηθεί κανείς πραγματικά τι μπορεί να γίνεται, τι ιδέες περνούν και που πραγματικά καταλήγουν;
Είμαστε σίγουροι ότι η φωτογραφία βοηθάει στην καλή αποτύπωση μνήμης ή απλά είναι κάτι μεταβατικό;

Δεν ξέρω αν φταίει η κούραση ή ο γρήγορος ρυθμός που πρέπει να δουλέψεις, σίγουρα όμως θα πρέπει να σταματήσεις να χάνεις κάρτες, να σκουπίζεις τον φακό με το δήθεν καθαρό σου μπλουζάκι, ακόμα και να κρατάς με μανία την φωτογραφική μηχανή όσο εκείνη βρίσκεται πάνω στο τρίποδο.

Πόσες και πόσες φορές ας πούμε, δεν βρεθήκατε στην δύσκολη θέση είτε γιατί έπρεπε να πάτε για δουλειά και δεν είχατε φορτισμένη την μπαταρία ή ακόμα χειρότερα..δεν είχατε πάρει καν μαζί σας, την μοναδική μπαταρία; Πόσες φορές δεν ξεχάσατε να αποθηκεύσετε το υλικό και να τραβάτε τα μαλλιά σας;

Εντάξει παραδεχτείτε το, νιώθετε άβολα, χαζοί και στην καλύτερη θέλετε να βάλετε μια κατσαρόλα στο κεφάλι για να μην σας βλέπουν. Μην σκιάζεσαι όμως, δεν είσαι μόνος και μπορώ να στο αποδείξω με τα εξής παρακάτω (σίγουρα μπορείς να σκεφτείς περισσότερα, ή ακόμα χειρότερα… να έχεις κάνει).

Ας δούμε όμως πόσο καμένος φωτογράφος είσαι (πάντα με την καλή έννοια):

 1. Έχεις ξεχάσει να βάλεις στην μηχανή κάρτα μνήμης (εκτός και αν είσαι με φιλμ που ισχύει το ίδιο)
 2. Είσαι έτοιμος και σε θέση να φωτογραφίσεις ενώ απορείς γιατί δεν βλέπεις… (βγάλε το καπάκι να χαρείς)
 3. Ξεκινάς για δουλειά ή ταξίδι και είσαι τόσο σίγουρος πως η μπαταρία που έχεις είναι 100% φορτισμένη, ενώ στην πραγματικότητα ίσα που προλαβαίνεις να τραβήξεις κάτι.
 4. Έχεις πάντα καλά φυλαγμένο το manual της μηχανής μέσα στο κουτί, μην τυχόν και το κάψει ο χρόνος, ενώ ελάχιστα το έχεις διαβάσει.
 5. Για να καθαρίσεις το κρύσταλλο του φακού, αχνίζεις πάνω του (NOT)
 6. Έχεις κλείσει τύπου στουντιακή φωτογράφηση ή γαμοβάπτιση (whateva) και οι μισές λάμπες είναι καμένες…
 7. Δεν έχεις ποτέ μαζί σου μπαλαντέζα (δες στο νούμερο 6)
 8. Έχεις αποθηκεύσει το ψηφιακό αρχείο σε φάκελο με ονομασία που μόνο εσύ γνωρίσεις (πιο ξεκάθαρα πράγματα ρε παιδιά)
 9. Έχεις αποθηκεύσει το αρχείο σου;  Αναρωτήσου καημένε πρώτα, πριν χάσεις το υλικό!
 10. Παίρνεις νέο εξοπλισμό και πάντα κάνεις δοκιμές όταν πραγματικά τον χρειάζεσαι (Γιατί αυτό;)
 11. Πας ταξίδι και νιώθεις σαν την μάνα του μικρού Macaulay Culkin στο home alone και αυτό γιατί μόλις θυμήθηκες τον φορτιστή μπαταρίας, ενώ ήδη ταξιδεύεις…
 12. Πας για φωτογράφηση κουβαλώντας 3 φωτογραφικές πάνω σου -στην καλύτερη περίπτωση- λες και είσαι κυνηγός κεφαλών! (Ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεσαι μόνο…τη μία ; )
 13. Είσαι σε περίεργες καιρικές συνθήκες και ο κρύσταλλος του φακού γεμίζει σημάδια…αμ δε…δεν είναι το φίλτρο από πάνω.

Αν έχεις 5 στα 13 είσαι σε καλό δρόμο και μην γίνεις ένας από εμάς, αν τώρα πάλι είσαί τόσο κοντά που είσαι έτοιμος να κάνει reunion με τον εαυτό σου, τότε θα σου πρότεινα να πάρεις μια βιταμίνη, να ξαποστάσεις να πάρεις μιαν ανάσα και να γιομίσεις post it τον κόσμο γύρω σου.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά παραπάνω που σας έχουν συμβεί κατά καιρούς και σίγουρα ντρέπεστε για αυτά. Μην φοβάστε όμως, είμαστε όλοι τόσο ίδιοι που δεν έχουμε καμία διαφορά. Μοιράσου και εσύ μαζί μας την καμένη σου εμπειρία.

10422025_10152504753776892_3696252056722303346_n

(Visited 222 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.